Masina de plantat model JT

Masina de plantat EGEDAL model JT standard dar si modelul profesional este ideala pentru instalarea culturilor de pomi de craciun, plantarea perdelelor de protectie, plantarea pe suprafete mari, etc. Constructiv este o masina robusta si flexibila gandita pentru o utilizare optima in orice conditii de plantare.
Cadrul special, puternic almasinii permite o reglare continua a elementelor de plantare pe intreaga sa lungime.
Controlul adancimii de plantare se face cu ajutorul unor roti de sprijin. Prinderea la tractor se face prin sistemul de prindere in trei puncte, cat. II.
Elementele de plantare sunt prevazute cu discuri de diametre mari prevazute cu un varf interschimbabil, de uzura. Discul acesta de mari dimensiuni va permite o plantare usoara chiar si in conditii grele de teren, printre cioate. Mai mult, discul va proteja elementele de plantare de suprasolicitari in cazul terenurilor stancoase. Rotile de cauciuc au rolul de a inchide si a presa pamantul din brazda de plantare. Forta de apasare a acestor roti poate fi repede ajustata pentru diferitele conditii de teren prin suplimentarea sau reducerea lestului din cuiile de lestare (pietre, pamant etc.). Acestea sunt o dotare standard a masinii de plantat.
In cazul masinii de plantat model JT standard, scaunele pot fi montate in doua pozitii diferite: pozitionate central fie orientate spre directia de mers fie in sens invers acestei directii. In acest fel se pot planta fara probleme si puietii de dimensiuni mai mari.
Poate fi folosita cu succes pentru plantarea butasilor de salcie energetica.