Semanatoare forestiera model 83

Masina de semanat – model 83 a fost conceputa pentru semanarea atat a semintelor de mici dimensiuni cat si a celor de mari dimensiuni (Ø max. < 8 mm).
Rezervorul de seminte este din tabla de otel galvanizat, capacul fiind prins in arcuri.
Rotile masinii de 400 x 8 au un profil special pentru o aderenta sporita. De la roti, prin intermediul unui lant se vor antrena atat casetele de angrenaje reversibile cat si cutia cu angrenaje conice. Reglajele de baza se vor face astfel cu ajutorul caseteide angrenaje reversibile iar cele fine prin selectarea vitezei adecvate din cutia cu angrenaje conice. Exista 160 posibilitati diferite de setare a sistemului de semanat pentru a obtine astfel o
calibrare perfecta.
Fara a exista un risc de vatamare a semintelor, acestea sunt transportate dinspre rezervorul de seminte cu ajutorul unor rotite prevazute cu brate moi de plastic ce asigura o semanare uniforma atat la o viteza mai mica de inaintare cat si la una mai mare. Aceste rotite sunt actionate la baza lor prin intermediul unor clapete de plastic ce pot fi setate in 10 pozitii diferite, in functie de dimensiunile semintelor. Semintele ajung prin intermediul unor tuburi telescopice din otel la unitatea de semanat. De pe scaunul operatorului poate fi urmarit intregul proces de semanare.
Unitatile de semanat sunt montate pe o bara, cu inaltimea de la sol reglabila, ele putand fi si deplasate pe aceasta bara pentru a regla usor distanta dintre randuri.
In vederea asigurarii unei adancimi de semanare corecte si uniforme, unitatile de semanat
sunt independente una fata de alta. Rolele de presare urmaresc intocmai suprafata pamantului, brazdarele de semanat putand fi conduse independent fata de acestea. Rezervorul de seminte se goleste cu usurinta prin deschiderea completa a clapetelor de fund, semintele ajungand in tava de golire.
Cutia de semanat are guri de evacuare pentru 9 randuri, fiecare gura de evacuare cu posibilitate de blocare individuala in cazul in care nu va trebui folosita.
Masina va putea fi astfel livrata cu un numar de maxim 9 randuri de semanat si cu distante
ajustabile intre randuri. Ca si metoda de lucru, masina seamana samanta curata, nu in amestec cu nisip urmand ca dupa semanare sa se acopere patul germinativ cu nisip.